pondělí 16. června 2014

Zväčšenie pŕs vlastným tukom




Zväčšenie pŕs vlastným tukom a kmeňovými bunkami


Doprajte si prevratný zákrok II. generácie.  V súčasnosti sa stále viac pozornosti venuje prirodzeným metódam, ktoré nezaťažujú organizmus umelými látkami a naopak využívajú prirodzené zdroje, ako sú tukové tkanivo a kmeňové bunky. To isté platí pre plastickú operáciu zväčšenia pŕs. S využitím tukového tkaniva a kmeňových buniek je možné v rámci jedného zákroku zväčšiť poprsie až o 2 veľkosti.

Využite zdokonalený zákrok zväčšenia pŕs vlastným tukom a kmeňovými bunkami. Ošetrenie II. generácie prebieha v lokálnej anestézii, bez jaziev a rekonvalescencia netrvá dlhšie ako 2 týždne.

• Prirodzene zväčšené poprsie, ktoré sa prispôsobuje telu s pribúdajúcim vekom.

• Zákrok iba v lokálnej anestézii bez rizika vzniku jaziev.

• Obdobie rekonvalescencie nebýva dlhší ako 2 týždne.





V čom spočíva výnimočnosť kmeňových buniek

Kmeňové bunky sa nachádzajú v rôznych tkanivách a orgánoch nášho tela a majú dve základné funkcie: Schopnosť vlastnej regenerácie a schopnosť regenerácie a opravy poškodených tkanív a buniek. Kmeňové bunky sa dokážu premeniť na bunky chrupavky, kostí, svalov, nervového tkaniva, alebo tukového tkaniva a tým zabezpečiť ich obnovu. A práve táto vlastnosť je využívaná v plastickej a estetickej chirurgii.
Ak chceme kmeňových buniek využiť cielene, najčastejšie ich extrahujeme z tukového tkaniva. Kmeňové bunky aj samotné tukové tkanivo slúži ako prirodzený výplňový materiál. Zväčšenie poprsia týmto spôsobom je bezkonkurenčne najvhodnejší a najbezpečnejší, pretože nie sú použité žiadne umelé látky, ktoré predsa len predstavujú určité riziko.
To, čo nasleduje po vyplnení pŕs vlastným tukom a kmeňovými bunkami, je prevratné. Kmeňové bunky podnieti kapilárny systém, aby zásoboval novú tkanivo krvou, čím sa stane prirodzenou súčasťou prsníkov. Napustené tkanivo získa vlastné cievne zásobenie (na rozdiel od silikónových implantátov, ktoré stále zostávajú len cudzím predmetom v tele ženy).

Zväčšenie poprsia vlastným tukom zahŕňa liposukciu problémových partií

Predpokladom pre zväčšenie pŕs vlastným tukovým tkanivom a kmeňovými bunkami, je dostatočné množstvo tohto tkaniva v oblasti brucha, stehien, zadku alebo bokov. V týchto partiách vykonáme najprv tumescenčnú liposukciu a získané tukové tkanivo následne rozdelíme na dve časti a upravíme. Z jednej časti extrahujeme iba kmeňové bunky a druhú časť zbavíme nevhodných balastných látok, krviniek, zápalových buniek či väzivových vlákien. Takto vznikne jedinečný materiál, ktorý neskôr použijeme ako výplň do pŕs len za účinkov lokálnych anestetík.
Zmes vlastných tukových a kmeňových buniek napúšťame do pŕs postupne, po vrstvách, aby sme dosiahli efektívneho rozloženia nového tkaniva a perfektné veľkosti a tvaru pŕs. Tkanivo aplikujeme do pŕs len pomocou injekčnej ihly,  nevzniká žiadna jazva. Miesto vpichu sa po zákroku jednoducho prelepí umelým stehom a za pár dní samo zrastie.
Zväčšenie poprsia alebo rekonštrukcia prsníka po onkologickom ochorení touto metódou dodnes vo svete podstúpili tisícky žien a ani jedna z nich nemala žiadne pooperačné problémy.

Po zväčšení pŕs tukovým tkanivom a kmeňovými bunkami je klientka schopná ísť na druhý deň do zamestnania. Odpočinok približne 2 až 3 dni po zákroku vám ale napriek tomu odporúčame, pretože operácia zahŕňa aj tumescenčnú liposukciu. A na mieste je tiež niekoľkodňový spánok na chrbte, aby sa prsia zbytočne nedeformovala. Iné ďalšie obmedzenia vás však nečakajú.






Prečítajte si najčastejšie otázky a odpovede

Je použitie kmeňových buniek bezpečné?

V súčasnosti je aplikácia kmeňových buniek stále viac populárna a na celom svete podstupuje tento zákrok niekoľko tisíc klientok ročne. Doteraz pritom nebol zdokumentovaný jediný nežiaduci vplyv kmeňových buniek na organizmus.

Je využitie kmeňových buniek vhodné práve pre mňa?

Ak túžite po väčšom poprsí bez akýchkoľvek umelých látok a pooperačných jaziev, potom vám zväčšenie pŕs s využitím II. generácie kmeňových buniek môžeme vrelo odporučiť. Podmienkou pre tento zákrok je len dostatočná zásoba prebytočného tuku, ktorý môžeme odsať.

Je liposukcia bolestivá?

Prvé vpichy ihlou, kedy sa do podkožia vstrekuje lokálna anestézia, môžu byť bolestivé. Po aplikácii lokálnej anestézie však celá ošetrená oblasť znecitlivie. Pri následnej liposukcii sa preto nemusíte obávať bolesti, ani nepríjemných pocitov.

Ako dlho trvá odber a aplikácie kmeňových buniek?

Príprava na liposukciu (vyznačenie oblasti, aplikácie lokálnej anestézie) trvá približne 30-60 minút. Samotná liposukcia potom trvá cca. 30-60 minút v závislosti na množstve odsávané tukového tkaniva. Extrakcia kmeňových buniek a spracovanie tkaniva trvá asi 45 minút. Samotná implantácia kmeňových buniek a tukového tkaniva do pŕs je záležitosťou približne 20-30 minút v závislosti na požadovanom objeme.

Kedy môžem očakávať trvalý výsledok?

V prvých týždňoch dochádza vďaka kmeňovým bunkám k hojeniu implantované tkaniva. Počas tohto obdobia sa približne 20% tkaniva vstrebe a zvyšných 80% implantovaného objemu zostáva v prsiach na stálo. Výsledný efekt je najlepšie viditeľný po 1 - 2 mesiacoch od operácie.

Ako dlhá je rekonvalescencia po liposukcii?

Liposukcia (odber tukového tkaniva) sa vykonáva len v lokálnej anestézii. Úplné zotavenie po liposukcii trvá len niekoľko dní a to bez obmedzenia bežných činností. Ošetrujúci lekár vám pri osobnej konzultácii oznámi približnú dobu rekonvalescencie vo vašom konkrétnom prípade. Spravidla to nie je viac ako 2 týždne.


"Naša klinika je ako jediná špecializovaná na prácu s tukovým tkanivom a naši lekári sa aktívne zúčastňuje výskumu na využitie tukových kmeňových buniek v medicíne. Vďaka tomu vám môžeme ponúknuť vylepšenú, II. generáciu Lipotransferu čiže prenosu a využívania spomínaného tkaniva, v tomto prípade na účely zväčšenie poprsia. Za pomoci najmodernejších technológií a efektívnych procesov sme túto metódu zdokonalili a zároveň sme znížili cenu zákroku. Teraz je porovnateľná so zväčšením pŕs pomocou silikónových implantátov, "vysvetľuje MUDr. Martin Šimkanin, člen tímu doktora Paulise.


Telefon : +421 948 578 800
Email :    info-sk@patrikpaulis.com

Žádné komentáře:

Okomentovat