pondělí 16. června 2014

Kombinovaná liposukcia



Kombinovaná liposukcia : Efektívný zákrok s využitím moderných prístrojov

Liposukciou pomáhame ženám aj mužom odstrániť nahromadené tukové bunky na určitých partiách tela - napríklad na bokoch, zadku, kolenách, vnútorných stehnách, pažiach, alebo na bruchu. Liposukcia nie je riešenie obezity a rozhodne nepredstavuje cestu, ako znížiť váhu. Pacientkami či pacientov môžu byť aj štíhli ľudia, ktorým sa tukové vankúšiky tvorí vplyvom dedičné dispozície a nemôžu ich vytvarovať diétou , ani pravidelným cvičením. Pri tejto metóde sa teda odstraňujú ložiská tukových buniek z problematických partií.

Kombinovaná liposukcia brucha, bokov a ďalších partií tela predstavuje moderný zákrok, pri ktorom využívame prístroj body jet, smart - lipo alebo LPG, aby sme dosiahli ešte lepšie výsledky.


Trvalé odstránenie tukových vankúšikov z problematických partií.

• Maximálne hodinový priebeh mini - invazívneho zákroku len v lokálnej anestézii.

• Cielená metóda vylepšenie celej siluety tela.


Liposukčných techník je niekoľko, z ktorých každá má svoje prednosti a v určitých prípadoch aj nedostatky. Všetky druhy liposukcií však pracujú na podobnom princípe. Ošetrovaná oblasť sa najprv napustí roztokom, ktorý vyplní a roztiahne priestor určený k narušeniu tukových buniek. Následne sa bunky rozbíjajú -
 u rôznych druhov liposukcie iným spôsobom.
U klasickej liposukcie, jednoduché techniky s dobrými pooperačnými výsledkami, sa napríklad používa kovová kanyla, s ktorou sa mechanicky pohybuje a vysáva tuk v oblasti podkožia.





" Combi - lipo " alebo moderná kombinácia liposukčných techník

Vo svojej praxi uprednostňujem kombinácie najmodernejších metód, ktorými dosahujeme skvelé výsledky a zároveň minimalizujeme možné riziká spojené so samostatne vykonávanými zákrokmi.
Liposukcia prístrojom Body - Jet , vďaka ktorému bezbolestne odsajeme tuk z problémových partií s pomocou pôsobenia vodného lúča s miestnym anestetikom.

• Laserový lúč prístroja Smart - Lipo, ktorým vypneme kožu.

LPG technika, ktorá možno ako jediná uvoľnuje tuk usadený pod najvrchnejšou vrstvou pokožky. LPG technika je navyše určená na ošetrenie patologických zmien spojivového tkaniva. Tie zastávajú v organizme mechanickú a podpornú funkciu, podieľa sa na udržiavaní stálej koncentrácie iónov a vody, tvorí látkové rezervy organizmu a majú aj obrannú funkciu.



Priebeh operácie a pooperačná starostlivosť

Rozrušené tkanivo sa pri liposukcii odsáva pomocou kanyly tenkej približne 3 - 5 mm , ktorá je napojená na prístroj vyvíjajúci podtlak. Podkožný tuk odsávame cez drobné narezanie opakovaným prechodom kanyly do tkanív, čím vznikajú drobné tunely po odsatí tuku. Pri správnom prevedení vytvoria tieto tunely hustú sieť, ktorá plošne a rovnomerne stenčí podkožnú tukovú vrstvu.
Veľkou výhodou zákroku sú viditeľné a trvalé výsledky už po jedinej procedúre. V dospelosti je počet tukových buniek stabilný. Bunky sa nemnožia, len sa mení ich veľkosť. Redukcia ich počtu preto spôsobí v danej lokalite trvalý efekt.

Bezprostredne po zákroku vám nasadíme kompresívnu bielizeň, ktorú je potrebné nosiť nepretržite po dobu 4 týždňov. Zložiť ho smiete len pri dodržiavaní osobnej hygieny a pri rannej a večernej masáži a premazávanie ošetrovaných partií. Prvýkrát vám však odporučíme bielizeň zložiť až približne 3. deň po operácii, kedy si budete môcť dopriať sprchu ošetrovaných partií. Nemali by ste ale používať mydlo a predovšetkým si strhávať náplasti z rán. Tie pri sprchovaní postupne sami odpadnú.

Prvých päť dní odporúčame pokoj, nenamáhať sa, oddychovať a polihovať. Objaviť sa môžu mierne opuchy a modriny, ktoré ale veľmi rýchlo vymiznú. V domácej starostlivosti by ste pritom mali zostať približne 1 - 2 dni a až potom sa vrátiť k ľahším prácam a postupne k svojmu obvyklému režimu. Výsledok zákroku je vidieť po 4 - 6 týždňoch , kedy vás už nečaká žiadne obmedzenie.
Po niekoľkých dňoch po zákroku doplníme rekonvalescenciu technikou LPG, čím dokážeme výsledok zákroku do absolútnej dokonalosti. LPG urýchli hojenie, vypne pokožku a vyhladí jazvy. V neposlednej rade napomáha LPG rozprúdiť lymfu a je dobrý v boji proti celulitíde.


" Liposukčných techník je niekoľko a voľba tej najvhodnejšej, závisí od rôznych predpokladoch . Vo svojej praxi  však najčastejšie pristupujem ku kombinácii najmodernejších metód . Najprv pripravím kožu na  liposukciu , najlepšie pomocou prístroja LPG. Následne prevediem samotnú liposukciu a na záver ešte doladím výsledok prístrojovo . Využívam technológií Body - jet a Smart - lipo. Tento postup zaručuje optimálny , dlhodobý výsledok a minimalizuje riziká zákrokov vykonávaných samostatne ako napríklad povolenie kože alebo zhoršenie celulitídy . " Vysvetľuje plastický chirurg MUDr . Patrik Paulis .


Kontakt: +421 948 578 800
Email    :  info-sk@patrikpaulis.com

Žádné komentáře:

Okomentovat