úterý 10. června 2014

Plastika uší - otoplastika


Plastika uší vám zvýši sebavedomie a zbaví vás aj vaše deti nežiaducej pozornosti okolia


Odstávajúce uši sú pomerne častou estetickú vadou, ktorá trápi bez rozdielu deti, ženy i mužov. Vada je spravidla vrodená, výnimočne sa môže objaviť počas života ako dôsledok zranenia či chirurgického zákroku. Hoci sa nejedná o žiadnu vážnu zdravotnú komplikáciu, vyvoláva nežiaduce pozornosť okolia a najmä u detí môže viesť až k psychickým problémom.




Plastická operácia uší čiže Otoplastika je zákrok vhodný pre ženy, mužov aj deti, ktoré trápia odstávajúce uši a tiež sa často stávajú  terčom posmešných reakcií od svojich rovesníkov. Zbytočným psychickým problémom sa dá však predísť celkom ľahko. Otoplastika patrí k menej náročným zákrokom a vykonáva sa iba v lokálnej anestézii. Zákrok je rýchy a prináša trvalý efekt. 

• Pomerne rýchly, nenáročný, ambulantný zákrok s trvalým efektom.

• Deti zbaví nežiaduce pozornosti rovesníkov.

• Dospelí získajú na atraktivite a posilní svoje sebavedomie.


Zoznámte sa s priebehom zákroku

Nápravu odstávajúcich uší  môžeme vykonávať rôznymi technikami. Záleží na konkrétnej situácii a tiež voľbe chirurga. Cieľom je ale vždy predovšetkým prirodzený vzhľad uší a tváre bez zrejmých deformít a neprirodzeného sklonu chrupaviek uší.  Ide o úplne bežný zákrok, ktorý sa vykonáva v lokálnej anestézii a netrvá dlhšie ako 1 hodinu. Uvoľníme pri ňom kožu v zadnej časti ucha, upravíme priľahlé svaly a prípadne zanoríme chrupavku ucha. Chrupavku vymodelujeme a zafixujeme do novej polohy tak, aby ušnice priliehali viac k hlave. Výsledná jazva je schovaná za uchom, a preto zostáva sotva badateľná. Zákrok samotný nie je bolestivý. Nepríjemné pocity sa však môžu dostaviť až po ňom, kedy môžete pociťovať slabé pnutie. Pri hojení sa môže objaviť tiež ľahké svrbenie. Všetko je ale veľmi individuálne.

Ako prebieha rekonvalescencia


Ďalší deň po operácii vás pozveme na kontrolu, pri ktorej vám vymeníme preväz. Po dobu nasledujúcich dvoch týždňov je nevyhnutné nosiť bandáž a dbať na zvýšenú hygienu. Akonáhle táto doba uplynie, odporúčame ešte 3 týždne kryť ušnice na noc. V tomto období budú uši citlivejšie, ale všetky nezvyčajné pocity postupne odznejú. Ak je pooperačný stav v normále, potom sa môžete vrátiť k bežným činnostiam a práci po jednom týždni od operácie. S cvičením a fyzickou záťažou však počkajte aspoň tri týždne.



kontakt : +421 948 578 800
email : info-sk@patrikpaulis.com
web :  www. patrikpaulis.com

Žádné komentáře:

Okomentovat