úterý 10. června 2014

Odstránenie nadmerného potenia



 Odstránenie nadmerného potenia



Odstránenie nadmerného potenia vám vráti sebavedomie a ukončí trápne chvíľky v spoločnosti.

Na odstránenie nadmerného potenia čiže hyperhidrózu používame botulotoxín, jeden z najbezpečnejších liekov na svete. Účinok tohto efektívneho zákroku pretrvá približne 8 až 12 mesiacov.
Botulotoxín sa v lekárstve využíva už desiatky rokov. Jeho primárny účel bol však najprv terapeutický a až neskôr sa začal používať tiež k estetickým účelom. Je to toxická látka, ktorá však, ak je aplikovaná lekárom v medicínskom prostredí, nie je nijako nebezpečná. Naopak, vo svojej upravenej forme patrí botulotoxín medzi najbezpečnejšie lieky na svete a prináša výborné výsledky. S jeho pomocou napríklad vyhladzujeme vrásky, alebo odstraňujeme nadmerné potenie.




Nadmerné potenie alebo odborne hyperhidróza postihuje najčastejšie oblasť podpazušia, chodidiel, dlaní, alebo čela. Ak sa v týchto partiách potíte neprimerane a potenie sa tak pre vás stáva spoločenským problémom, potom je injekčná aplikácia botulotoxínu určená práve vám.

Odstránenie nadmerného potenia vám vráti sebavedomie a ukončí trápne chvíľky v spoločnosti

• Bezpečný, iba niekoľkominútový zákrok bez žiadnych obmedzení.

• Efekt, ktorý pretrvá 8 až 12 mesiacov.

• Minimálna bolestivosť vďaka jemnej aplikácii a použitie anestetické emulzie


Podrobnosti k injekčnej aplikácii botulotoxínu

Princípom tohto zákroku je zabrániť prevodu vzruchov z určitého typu nervových vlákien na potné žľazy. Toho dosahujeme aplikáciou botulotoxínu tenkou ihlou v malých dávkach. Týmto postupom dôjde k výraznému obmedzeniu až zastaveniu potenia, ktoré zaznamenávate najčastejšie pri športe, chorobách, strese, alebo sparných letných dňoch.
Aplikácia je ambulantná, takmer nebolestivá a časovo nenáročná. Pokožku budete mať len ľahko začervenanú, ale aj tieto ťažkosti veľmi rýchlo vymiznú.
V ordinácii vám najprv danú oblasť natrieme emulziou na ľahké znecitlivenie a po 20-30 minútach aplikujeme botulotoxín podľa potreby. Množstvo lieku je individuálne, všeobecne však pristupujeme ku zhruba 30 vpichom do každého podpazušia. Týmto spôsobom dokážeme ošetriť celú potnú žľazu v danom mieste, pričom účinok sa dostaví pozvoľna do jedného až troch dní po aplikácii.



"Argument, že je potenie prospešné, je vo svojej podstate správny. Bohužiaľ však existujú ľudia, u ktorých je potenie neúmerné a skutočne obťažujúce. Dochádza u nich k produkcii potu a tiež k rýchlemu množeniu baktérií, ktoré nepríjemne zapáchajú. Následkom sú potom rôzne zapareniny, ktoré už predstavujú nielen estetický, ale predovšetkým zdravotný problém, "vysvetľuje MUDr. Patrik Paulis.



kontakt : +421 948 578 800
email :  info-sk@patrikpaulis.com

Žádné komentáře:

Okomentovat