pátek 30. května 2014

Abdominoplastika , plastická operácia brucha



Brazílska abdominoplastika. Exkluzívny zákrok pre štíhle brucho a pás

Po pôrode alebo po radikálnym úbytku váhy ( napríklad po bariatrickej liečbe ) môže vzniknúť uvoľnená koža , ktorú nemôžme redukovať cvičením ani diétami. S tehotenstvom a nadváhou súvisí aj vznik strií a drobných jazvičiek, alebo ukladanie tuku v oblasti brucha a pásu. Všetky tieto komplikácie, ktoré majú celkom iste nepriaznivý vplyv na psychiku aj zdravie, rieši zákrok zvaný abdominoplastika. V jej modernom poňatí sa táto metóda navyše kombinuje s odstránením tukových nadbytkov a vytvarovaním pásu .




BSAL je moderná varianta abdominoplastiky čiže plastické operácie brucha. Dokážeme pri nej natrvalo odstrániť tukové aj kožné nadbytky a zároveň vytvarovať pas a brušné svaly .

• Trvalé odstránenie kožných aj tukových nadbytkov v oblasti brucha .

• Spevnenie priamych svalov brušných a vytvarovanie pásu .

• Minimálne riziko pooperačných komplikácií a vzniku nevzhľadných jaziev .






Ako prebieha abdominoplastika s liposukciou

Plastickú operáciu vykonávam v celkovej anestézii, pričom celý zákrok trvá približne 2 hodiny. Vediem pri ňom rez tesne nad Venušiným pahorkom - v podbrušku, pod prípadnou  jazvou po cisárskom reze. Rez je ľahko predĺžený do strán, ale vždy tak, aby bol zakrytý spodným prádlom .
Samotnú operáciu začínam liposukciou a až potom pristupujem k plastike brucha. Pri plastike uvoľním kožu i s podkožím od spodiny až k hranici rebier. Uvoľnenú kožu vytiahnem smerom dole, odstránim jej nadbytky a v prípade potreby spevníme rozostúpenie priame brušne svaly a vytvarujem pás. Po operácii prekryjem ošetrovanú oblasť kompresným, elastickým pásom, ktorý túto oblasť chráni a uľahčuje hojenie. Kompresný návlek odporúčam nosiť po dobu ďalších 2 mesiacov.
Pri zákroku používam tzv. harmonický skalpel . Tento nástroj zaručuje maximálnu bezpečnosť a šetrnosť postupu , pretože pri rezaní dochádza súbežne ku koagulácii tkanív ( obmedzenie krvácania ). Harmonický skalpel využíva energiu vysokofrekvenčných mechanických kmitov - vibrácií a naviac tiež urýchľuje hojenie .






Obdobie rekonvalescencie

Klientky a klienti trávia po operácii približne 2 dni na lôžku. Niekoľkokrát za deň je pritom treba ujsť pár krokov, čím predchádzame vzniku embólie. Potom vás prepustím do domáceho ošetrovania, pričom by ste sa mali vyvarovať akejkoľvek fyzickej námahe aspoň po dobu 6 týždňov. Dohodneme sa aj na pravidelných, ambulantných kontrolách. Zhruba po 14 dňoch vám následne odstránim stehy z pupku ( zvyšné stehy sú vstrebateľné ) a vy sa budete môcť tešiť z trvalého výsledku .



Svojim klientkám a klientom ponúkam tzv. techniku ​​BSAL , pri ktorej odsajem tuk z miest , ktoré sa ťažko formujú cvičením alebo diétami , a zároveň spevním priame brušné svaly a vytvarujem toľko žiaduce úzky pás. Táto technika brazílskej bezpečnej abdominoplastiky s lipoaspirácii ( liposukciou ) , čiže BSAL - Brasilian Safe abdominoplasty with Lipoaspiration, nie je v Česku ani v Európe bežná, v mojej praxi je však štandardom.




tel.kontakt : +421 948 578 800
email : info-sk@patrikpaulis.com

Žádné komentáře:

Okomentovat