pátek 30. května 2014

Labioplastika, operácia stydkých pyskov


Labioplastika –plast.operácia ženského genitálu(úprava vaginálnych pyskov ohanbia)


Ide o kozmetickú úpravu umožňujúcu zmenšenie malých alebo veľkých pyskov ohanbia,či prípadné ich „dotváranie“. Operácia je vhodná u žien s veľkými pyskami ohanbia, ktoré spôsobujú problémy pri bežnom živote, osobnej hygiene, športových aktivitách, pri sexuálnom styku.


Labioplastika predstavuje esteticko - chirurgický zákrok, pri ktorom zmenšujeme alebo upravujeme asymetriu malých, prípadne veľkých pyskov ohanbia. Táto plastická operácia je pomerne jednoduchá, spravidla úplne bez akýchkoľvek komplikácií a čo je zvlášť príjemné,  má okamžitý efekt. Dôvodom, prečo sa pre labioplastiku rozhodnúť, môže byť práve nadmerná veľkosť alebo dĺžka Labia, ktoré spôsobujú ženám funkčné problémy, aj zábrany v intímnom živote. Citlivý problém má pochopiteľne vplyv i na psychiku. Riešenie je však rýchle, nenáročné a trvalé.

Pri labioplastike zmenšujeme malé pysky . Vykonávame tiež výplne veľkých pyskov ohanbia .

• Trvalé zmenšenie , výplne alebo úprava asymetrii vonkajších pohlavných orgánov .

• Odstránenie bariér v intímnom živote , zvýšenie sebavedomia a pocitu spokojnosti .

• 30-minútový nenáročný zákrok , ktorý je možné vykonať ambulantne .



Ako prebieha plastická operácia, v rámci pooperačnej starostlivosti


V estetickej chirurgii je absolútne nevyhnutná a podstatná predchádzajúce konzultácia u lekára s pacientom. Hovoríme na nej o možnostiach, ktoré máme, a o pravdepodobných výsledkoch zákroku.
Labioplastika sa môžeme vykonávať ambulantne, bez nutnosti hospitalizácie a celkovej narkózy, v takom prípade použijeme analgosedáciu. Dôležitá je samozrejme predchádzajúca konzultácia s lekárom, na ktorej sa dozviete všetky podrobnosti ohľadom operácie, pooperačnom období a pravdepodobných výsledkov .
V niektorých prípadoch môžeme navrhnúť aj operáciu v celkovej anestézii za poldennú alebo jednodňovú hospitalizáciu. Zákrok samotný trvá približne pol hodiny .

U malých pyskov vykonávame ich redukciu a plastiku. U veľkých pyskov ohanbia vykonávame vyplnenie objemu najčastějšie vlastným tukom pacientky.

Po vykonanom zákroku nie je potrebné podstupovať odstraňovanie stehov. U labioplastiky používame spravidla vstrebateľný šijací materiál. Akonáhle teda budete prepustené do domácej starostlivosti, odporučíme vám len dvojtýždňové obmedzenie športových aktivít a minimálne na 3 - 4 týždne vynechať aj sexuálny život. Po dobu 14 dní až troch týždňov je nutné dodržiavať zvýšenú hygienu.





FOTO pred a po zákroku . Prístupné od 18 rokov !


Žádné komentáře:

Okomentovat