čtvrtek 29. května 2014

Modelácia prsníkov, Mammoplastika/MUDr.Paulis

 

Modelácia prsníkov, efektívnějšie a šetrnějšie než kedykoľvek predtým.

Krásu ženských kriviek neurčuje veľkosť pŕs , ale symetria a súmernosť . Prsia by mala byť v harmónii s celou postavou , šírkou ramien , dokonale úzkym pásom , primerane vyklenutými bokmi a pekne tvarovaným zadočkom. Vysnívané proporcie sa preto nemusia dosahovať iba zväčšením poprsia, ale predovšetkým modeláciou do ideálneho tvaru, ktorú je možné teraz vykonávať modernejšími a citlivejšími postupy, než ako tomu bolo predtým.














Modeláciu pŕs vykonávam najmodernejšími postupmi , vďaka ktorým vzniká minimálna jazva, a ženy môžu znova dojčiť.

• Trvalá modelácia pŕs v dokonalej harmónii s krivkami celého tela .
• Šetrný postup , ktorý zanechá len minimálne jazvy .
• Moderný prístup , ktorý neohrozí ďalšie dojčenia .
• Nadštandardná  starostlivosť precízneho chirurga s umeleckým prístupom .

Aké nedokonalosti rieši modelácia pŕs

 Mať krásne tvarovaná a pevné prsia môžete mať v ktoromkoľvek  veku . Chirurgické riešenie zvané mammoplastika, čiže modelácia prsníkov rieši nežiaduce tvary , objem a pokles pŕs . Tieto nedokonalosti  môžu byť dôsledkom pokročilého veku a majú na ne vplyv aj hormonálne zmeny , tehotenstvo a dojčenie .
Ak vám nevyhovuje tvar pŕs , potom je nevyhnutné pristúpiť k modelacii  poprsia . Ak je potrebné doplniť  nedostatočný objem pŕs , potom prikročíme nielen k modelácii , ale súčasne k zväčšeniu pŕs s pomocou silikónových implantátov . ( Vďaka kombinácii týchto dvoch metód a rozsiahlejšiemu zákroku môže v niektorých prípadoch paradoxne vzniknúť ešte menšie a nenápadnejšie jazva iba okolo prsného dvorca . ) A ak je naopak cieľom zmenšiť objem pŕs , potom pristupujeme k tzv redukčné mammoplastice , pri ktorej odoberáme prebytočnú tkanivo .

Novšie a efektívnejšie techniky modelácie pŕs

Modelácia prsníkov čiže mammoplastika je pomerne starý zákrok , ktorý však prešiel značným vývojom . Od 60 rokov minulého storočia , kedy sa začal vykonávať rutinne , sa mnohé zmenilo . Ako už bolo spomenuté , tým zásadným je kotvičková jazva , ktorá bola predtým nepríjemnú pamiatkou na túto operáciu . A ďalej tiež strata citlivosti a v krajných prípadoch aj odumretie  dvorca s bradavkou . Tieto komplikácie spôsobovali techniky orezania dvorca a jeho následné transplantácie naspäť .
Rad chirurgov sa venovala zdokonaľovaniu modelácii  pŕs , aby výsledný pekný tvar nehyzdili jazva . Až na konci 20. storočia prišla belgická špecialistka Madelaine LeJour s technikou , ktorá zanecháva len celkom nenápadnú jazvu okolo dvorca a jednu vertikálne smerom dole . Postup LeJour možné navyše modifikovať tzv technikou VTT , ktorá ju ešte vylepšuje a dopĺňa o liposukciu . Modifikácia najvyspelejších metód zanecháva vo výsledku len minimálne jazvy a trvalý , prirodzene mladistvý vzhľad pŕs . Takto môžeme operovať 99% klientek


Priebeh operácie a zásady pooperačnej starostlivosti

Pri samotnej operácii vediem rez okolo prsného dvorca a potom zvisle dolu , do podprsnej ryhy . Následne prevediem modeláciu žľazy , odstránim prebytočnú kožu a posuniem  prsné dvorce hore na stred novo sformovaných prsníkov . V prípade zväčšenia vkladám implantát pod prsný sval a v prípade zmenšenia objemu redukujeme časť žľazy . Štandardné modelácia pŕs trvá približne 1,5 hodiny a vykonávam ju v celkovej anestézii 
.Pri zákroku  používam tzv. harmonický skalpel. Tento nástroj zaručuje maximálnu bezpečnosť a šetrnosť postupu, pretože při rezání dochádzá súbežne ku koagulácii tkanív (omedzenie krvácania). Harmonický skalpel využíva energiu vysokofrekvenčných mechanických kmitov – vibracií a naviac tiž  urychľuje hojenie.
Po zákroku zotrváte na klinike aspoň 2 dni a potom vás prepustím do domácej starostlivosti , kde je nutné dodržiavať 14-dňový  kľudový režim . Na klinike potom vykonávam preväz zhruba 3. až 5. deň od prepustenia . V priebehu rekonvalescencie budete tiež musieť nosiť kompresívne návleky , ktoré pomôžu k ešte lepším výsledkom .
Po určitej dobe po zákroku vám neodporúčame spať na boku a dvíhať paže nad hlavu . Ak sa inak všetko v poriadku zahojí , návrat do zamestnania bude možný po dvoch až troch týždňoch . Zvýšenej námahe a cvičení sa však stále vyhýbajte minimálne po dobu dvoch mesiacov od zákroku.


          Výsledok po ošetrenie starými metodami                          





Výsledok po ošetrenie novou metodou





Tel.kontakt : +421 948 578 800
Email :           info-sk@patrikpaulis.com



Žádné komentáře:

Okomentovat