úterý 8. července 2014

Mýty a fakty o prsných implantátoch


Mýty a fakty o prsných implantátoch


   


Mýtus 1: Silikónové implantáty vyzerajú neprirodzene

Výsledný efekt plastickej operácie pŕs je vždy závislý nielen na voľbe kvalitného implantátu, ale aj na skúsenostiach a kvalite plastického chirurga. Rolu môže hrať aj výber správnej veľkosti implantátu vzhľadom k telesnej konštitúcii a pôvodnej veľkosti poprsia. Zvlášť opatrné pri rozhodovaní by mali byť predovšetkým subtílne ženy, u ktorých nadmerná veľkosť implantátu môže pôsobiť neprirodzene. Celkový dojem nových pŕs je možné ovplyvniť aj voľbou anatomického implantátu, ktorý kopíruje prirodzený kvapkovitý tvar ženského prsníka. Skúsenosti klientiek s anatomickými implantátmi ukazujú, že si ich partneri často vôbec neuvedomia, že by sa mohlo jednať o umelé prsia.


Mýtus 2: Silikónové implantáty sú v tele nebezpečné

Je prirodzené mať obavu, pokiaľ sa v tele nachádza cudzorodá látka - či sa jedná o umelý zub alebo napríklad kĺbovú náhradu. Nie inak je tomu aj u silikónových prsných implantátov. Ide však iba o prirodzenú psychickú bariéru. Kvalitné prsné implantáty sú vďaka moderným technológiám a vedeckým poznatkom tímov, ktoré sa podieľajú na ich výskume a výrobe, veľmi bezpečné. Puzdro aj výplň implantátu sú vytvorené zo špeciálneho medicinálneho silikónu, ktorý je pre telo neškodný. Vďaka prísnemu testovaniu bezpečnosti a spoľahlivosti kvalitných implantátov je ich využitie v plastickej chirurgii bezrizikové. Jediné, k čomu môže dôjsť v priebehu rokov, kedy klientka má v tele silikónový implantát, je uvoľňovanie neznatelného množstva nízkomolekulárneho silikónu. To je ale miliónkrát nižšie množstvo ako denná dávka silikónu prijímaná do tela z bežne používanej kozmetiky, napr. z antiperspirantov, pleťových mliek alebo vlasových šampónov a kondicionérov.

Vďaka tomu, že výrobcovia implantátov svoje výrobky priebežne inovujú a vylepšujú, existujú dnes
implantáty, ktoré do tela pacientky nevytečú ani po narušení povrchu implantátu. Napríklad americký výrobca MENTOR plní svoje výrobky tzv. MemoryGelem , ktorý z puzdra neunikne ani pri rozrezaní implantátu ostrým predmetom po celej jeho dĺžke. Jeho vnútro je tvorené kohéznym gélom, nie tekutou či polotekutou látkou. Pri narušení silikónového obalu implantátu vytvorí gél v tele klientky uniformne pevnú hmotu, ktorá nevytečie.

Všeobecne platí, že najbezpečnejšie implantáty sú tie, ktoré obstáli v prísnom hodnotení amerického Úradu pre kontrolu potravín a liečiv (FDA).


Mýtus 3: Implantáty ohrozujú dojčenie  

Tento mýtus je jedným z najrozšírenejších. Pramení z obavy, že pri vložení implantátu do prsníka, môže dôjsť k poškodeniu dojčiacej funkcie. Zároveň sa ale jedná o jeden z nejúsmevnejších mýtov. Implantát je totiž vždy uložený pod mliečnu žľazu, jej funkčnosť teda nie je žiadnym spôsobom ohrozená ani obmedzená. Samozrejme nie je pravda ani to, že je nutné implantát pred plánovaným tehotenstvom z bezpečnostných dôvodov odstrániť. Jediným potenciálnym problémom, ktorý sa niekedy môže vyskytnúť, je dočasné zníženie citlivosti bradaviek v prípade, že bol implantát vkladaný rezom cez bradavku.

Do úvahy je potrebné vziať aj skutočnosť, že každé telo je iné. Schopnosť dojčenia nie je možné stopercentne garantovať ani u žien, ktoré prsný implantát nemajú. Je síce pravdou, že niektoré ženy po skončení tehotenstva podstupujú opätovnú výmenu implantátov, dôvodom ale nie je bezpečnost ale estetické hľadisko. Tehotenstvo môže ovplyvniť postavu ženy. V prípade potreby vráti remodelácia poprsia požadovaný tvar.


Mýtus 4: Implantáty sú doživotné, augmentácia je jednorazová záležitosť

Aj napriek tomu, že sú implantáty aj po niekoľkých desiatkach rokov používania úplne v poriadku, mnoho žien podstupuje ich opätovnú výmenu - zvyčajne po 10 - 15 rokoch. Dôvodom spravidla nie je bezpečnostné, ale estetické hľadisko. Počas tejto doby totiž mnohé zmeny zaznamenávajú nielen telesné proporcie ženy, ale napr. aj pružnosť pokožky.


 Mýtus 5: Všetky implantáty sú v podstate rovnaké

Veľký omyl! Medzi jednotlivými značkami prsných implantátov existujú rozdiely dané rozsiahlym výskumom a testovaním. Skutočne kvalitné a drahšie implantáty sú preverené certifikáciou na základe dlhodobých štúdií a sú vyrobené podľa prísnych noriem. To zaručuje ich vyššiu bezpečnosť aj lepší estetický dojem.
Napríklad automatizovaný výrobný proces implantátov MENTOR prechádza pravidelnou mnohastupňovou kontrolou. Každá výplň je jednotlivo kontrolovaná, aby bola zaručená jej 100% kvalita.

Zaujímavosti:

•  Pri záťažových testoch pevnosti je obal implantátu MENTOR natiahnutý na 450% pôvodnej veľkosti. Obal musí testom prejsť bez akéhokoľvek poškodenia.

•  Záťažový test pevnosti samotného implantátu MENTOR je vykonávaný pomocou simulácie autonehody. Implantát, na ktorý je z výšky voľným pádom pustené 4,5 kg ťažké závažie, musí po teste zostať nepoškodený.

•  Pri ďalších záťažových testoch je implantát MENTOR vystavený pôsobeniu statického tlaku 600kilového závažia.

•  Implantáty s optimálne textúrovaným povrchom sú telom prijímané lepšie a znižujú riziko prípadných komplikácií, napríklad kapsulárnej kontraktúry alebo rotácie. Výsledky dlhodobých klinických štúdií ukazujú, že štatisticky najnižší výskyt týchto komplikácií vykazujú prsné implantáty MENTOR s povrchom Siltex

•  Vďaka vysokej kvalite implantátov MENTOR poskytuje výrobca nadštandardné záruky. Klientkám ponúka doživotnú garanciu na výmenu výplne v prípade ruptúry zapríčinenou výrobnou vadou.


Mýtus 6: Cena augmentácia neodráža bezpečnosť a kvalitu prevedenia

Mnoho žien si myslí, že vyššia cena zákroku nesúvisí s jeho kvalitou a dlhodobou bezpečnosťou, a že je teda jedno, kde ho absolvujú. Opak je pravdou. V momente, kedy sa klientka rozhodne pre zväčšenie poprsia, je nutné si uvedomiť, že správnym výberom pracoviska a lékara investuje do svojho zdravia. Špičkové vybavenie kliniky, certifikované kvalitné implantáty, skúsení atestovaný odborníci - to všetko je nutné zohľadniť pri určovaní ceny operácie. Preto vyššiu cenu zákroku mávajú zvyčajne tie najrenomovanejší kliniky. Kľúčovými výhodami sú predovšetkým profesionálny prístup a vyššia bezpečnosť nielen pri realizácii samotného zákroku, ale aj v rokoch nasledujúcich po operácii. Navyše má klientka v prípade potreby zaistenú pooperačnú starostlivosť a vyššiu pravdepodobnosť, že výsledok bude zodpovedať jej očakávaniam.






Bezpečnosť implantátov a prirodzený vzhľad pŕs - dve najdôležitejšie kritériá pri výbere prsného implantátu.

Vôbec prvá plastická operácia na svete bola uskutočnená v roku 1962 v Spojených štátoch amerických. Lekári vtedy k zväčšeniu pŕs používali dnes už nepredstaviteľnú metódu - silikón vstrekovali injekčne priamo do prsníka. Ale len do doby, než mladý plastický chirurg Frank Gerow dostal nápad naplniť silikónom sáčok. Ten svojím tvarom pripomínal ženskej prsník. Od tej doby implantáty prešli zásadným vývojom. Dnešné výplne tak s tými pôvodnými majú, okrem samotnej koncepcie, pramálo spoločného.
Napriek tomu majú ženy, ako vyplýva z vyššie uvedených mýtov, voči implantátom rad predsudkov. Jedno je ale jasné - ženy chcú bezpečný implantát, ktorý ich žiadnym spôsobom neohrozí. Druhou hlavnou požiadavkou je samozrejme prirodzený vzhľad. Práve týmito vodítkami sa riadi aj výskumný tím spoločnosti Mentor, ktorá sa na výrobu prsných implantátov špecializuje už 20 rokov. Vďaka nepretržitému zlepšovaniu vlastností svojich výrobkov sa mentor darí ponúkať klientkám implantáty, ktoré spĺňajú najprísnejšie požiadavky na kvalitu, následný vzhľad pŕs i bezpečnosť.

Certifikát FDA

Aby implantát dlhodobo plnil svoju funkciu a zároveň bol dostatočne spoľahlivý, musí podstúpiť rad skúšok, ako je uvedený na trh. Pomyselným vrcholom v oblasti testovania je udelenie osvedčenia amerického Úradu pre kontrolu potravín a liečiv (FDA). Výrobcovia implantátov s certifikáciou FDA uskutočňujú dlhodobé nezávislé štúdie, v ktorých sú mnoho rokov sledované stovky pacientok s implantátmi. Vďaka tomu sú tieto výplne predvídateľné v reakciách v organizme
a predstavujú najpreverenejšiu a najbezpečnejšiu voľbu.

Silikónové prsné implantáty MENTOR:

• sú vhodné pre augmentáciu aj rekonštrukciu pŕs

• majú atestáciu FDA, a preto sú najbezpečnejšou voľbou, navyše poskytujú celoživotne záručný program

• majú guľatý alebo anatomický tvar v 122 veľkostiach,

• vďaka originálnemu texturovanému povrchu Siltex sú implantáty telom dobre prijímané, riziko pooperačných komplikácií je tak znížené na minimum.







Byť krásna je želanie žien staré ako samo ľudstvo. Už Egypťania niekoľko tisícročí pred Kristom mali dômyselné techniky, ako docieliť atraktívnejšieho vzhľadu. Samozrejme s ohľadom na možnosti, ktoré im táto doba poskytovala. Vďaka vedeckému pokroku si dnes ženy môžu dopriať úpravu takmer akejkoľvek časti tela. Predtým nemysliteľné zákroky sú tak dnes bežné - nechať si predĺžiť vlasy, laserovo odstrániť obťažujúce ochlpenie alebo za pomoci estetickej chirurgie napraviť na svojom tele tie nedostatky, na ktoré sama príroda už nestačí. Napnutie povädnutej kože pod očami alebo korekcia odstávajúcich uší v dnešnej dobe nie sú žiadnym problémom. Žiadna z oblastí estetickej chirurgie ale nevyvoláva toľko vášní, dohadov a mylných predstáv ako augmentácia čiže zväčšenie pŕs pomocou prsných implantátov. Chirurgický postup, vďaka ktorému ženy môžu dosiahnuť takmer ľubovoľného tvaru a veľkosti poprsia, už nie je doménou celebrít, ale stal sa štandardnou súčasťou života mnohých "obyčajných" žien. Augmentácia im pomohla zvýšiť sebavedomie a pôsobiť reprezentativnejšie v práci i v osobnom živote.



Kontakt : + 421 948 578 800
Email :     info-sk@patrikpaulis.com
Web  :    www.patrikpaulis.com




Žádné komentáře:

Okomentovat