pátek 1. srpna 2014

Rhinoplastika

    
    Rhinoplastika


Vzhľad nosa významným spôsobom ovplyvňuje celkovú podobu tváre. Ak má nevzhľadný tvar, veľkosť, alebo je príliš široký a nepravidelný, potom to určite neprispieva k vášmu sebavedomiu. Jednoduché a trvalé riešenie však máte na dosah. Plastickú operáciu nosa, alebo rhinoplastiku odporúčame ženám aj mužom. Ale pozor, pekný nos u ženy nie je to isté ako pekný nos u muža. Najprv vás preto pozývam na osobnú konzultáciu, kde spolu všetko dôkladne zvážime a preberieme.

Estetická korekcia nosa pre krásu, zdravie a vyššie sebavedomie







  • Trvalé riešenie, pri ktorom upravíme nevhodný tvar a veľkosť nosa.
  • Dôkladná konzultácia zaručuje výborný výsledok, ktorý neuškodí črtám vašej osobnosti.
  • Zákrok vhodný pre ženy aj mužov od 18 rokov.
  • Výsledok ovplyvňujete aj vy sami
Osobná konzultácie klienta s operatérom je u tohto zákroku nesmierne dôležitá. Najprv spolu musíme prebrať, čo od zmeny vzhľadu očakávate. A potom sa zameriame na to, čo je esteticky prijateľné, a čo skutočne možné. V niektorých prípadoch majú klienti nereálnu predstavu príliš malého nosa, alebo chcú pršák, hoci by ich tvár podčiarkol skôr iný tvar nosa. Vziať do úvahy musíme i prípadné funkčné, dychové ťažkosti. Zisťujeme, čo je ich príčinou a prípadne požiadame o vyšetrenie skúseného ORL špecialistu. V niektorých prípadoch je navyše nutná jeho prítomnosť u samotnej operácie.









Pri plastickej operácii nosa je potrebné pochopiť, že nos je ako pyramída. Keď pohneme jednou stenou, musíme aj všetkými ostatnými.
 A keď chceme zmeniť jeho sklon alebo výšku, potom musíme skrátka prestavať celý nos.
Vytúžený vzhľad vášho nosa si predkreslujeme.
 Žiadny počítačový program však nie je tak presný ako Chirurgova ruka.
 Na prvej konzultácii si vás preto nafotíme a potom maľujeme na fotky.
 Najdôležitejšie je pristupovať k ošetreniu celkom individuálne, nie robiť nos podľa predlohy. Vy sami tiež budete do kresby zasahovať a spoločne prediskutujeme vaše priania a očakávania.





Aký je postup plastickej operácie

Plastickú operáciu vykonávame vždy v celkovej narkóze. Lokálna anestézia by nebola rozumným krokom. V prvej fáze pracujeme na chrupavkách v oblasti špičky nosa. Následne zbavíme nos hrboľa alebo uvoľníme steny, ak je nos stranovo vybočený. Na záver znovu remodelujeme do požadovaného tvaru.
Ak je potrebné upraviť špeciálny defekt, napríklad sedlovitej deformity alebo priveľmi široké nosy typické pre africké národy, potom využívame špeciálne implantáty alebo kostné a chrupavkové štepy. Niektoré z týchto defektov môžu bohužiaľ vzniknúť aj ako následok predchádzajúceho zásahu neskúseného operatéra.

Odporúčané zásady pre pooperačné obdobie

Po operácii vám nos na 2 týždne zakryjeme sadrou. Akonáhle ju zložíme, dostanete ešte sadrové puzdro, ktoré by ste mali nosiť na noc aspoň 3 týždne. Po dobu 3 až 6 mesiacov by ste tiež mali nos pravidelne masírovať a dávať si pozor na akékoľvek nárazy. Tzn., neskákat v bazéne do vody a vyhýbať sa kontaktným športom, rovnako ako extrémnym teplotám, slnečnému žiareniu, alebo saune.

Ak je pooperačný stav v normále, môžete sa vrátiť do práce zhruba po 14 dňoch. Väčšej fyzickej záťaži, ako cvičenie, sa budete môcť venovať približne po dvoch mesiacoch od zákroku. A za konečný a trvalý môžete tvar nosa považovať zhruba po 6 až 12 mesiacoch.



 

"Operácia nosa je pomerne zložitý zákrok, ktorého výsledok ovplyvňuje skúsenosť operatéra. Dobrou správou však je, že ošetrenie nebolí a môže významným spôsobom ovplyvniť psychickú pohodu klienta. Ako vedľajší účinok môže navyše rhinoplastika, ako sa zákrok odborne nazýva, zlepšiť dýchanie. K tomuto zákroku je potrebné pristupovať veľmi individuálne. Musíme venovať pozornosť celkovému vzhľadu tváre, veľkosti, tvaru nosa, kosti a pod. Len tak prinesie operácia celkové zlepšenie, bez toho aby došlo k strate vašich osobnostných rysov a identity. Zákrok je vhodný od 18 rokov, po ukončení rastu kostry nosa., "

Kontakt : + 421 948 578 800, email :  info-sk@patrikpaulis.com , web : www.patrikpaulis.com          

Žádné komentáře:

Okomentovat